maanantai 29. helmikuuta 2016

Upea Giralda ja Real Alcácar sekä viikonloppureissu Barcelonaan.

Moro taas pitkästä aikaa! Edellisestä kirjoituksestani onkin kulunut näköjään vähän kauemmin aikaa kun on kiirettä pitänyt sen verran. Nyt olen ollut jo pari kuukautta täällä ja olen sopeutunut jo täydellisesti kaupunkiin. Olen löytänyt yhä enemmän uusia ystäviä, joka on välttämätöntä ulkomailla asuessa. Heidän kanssaan tulee käytyä paljon ulkona ja jalkapallo-otteluissa, mutta heidän kanssa tulee tämän lisäksi myös harrastettua liikuntaa kuten lenkillä käymistä ja nyt myös kuntosalilla käymistä. Liikunnan harrastaminen on välttämätöntä, koska se auttaa jaksamaan töissä ja pitää mielen muutenkin virkeämpänä.

Nyt tunnen myös paikallisen ruokakulttuurin paremmin ja olen löytänyt kantapaikkani lähellä asuinpaikkaani nimeltä El Arenal, jossa tarjoillaan perinteisiä espanjalaisia tapasruokia ja hinnasto on myös hyvin edullinen. Sevilla on muutenkin täydellinen paikka kulinaristeille. Tämän lisäksi tuli käytyä myös ensimmäistä kertaa paikallisessa Flamencobaarissa nimeltä La Carboneria. Kyseisessä paikassa tavalliset ihmiset tulivat laulamaan ja tanssimaan Flamencoa. Baariin oli ilmainen sisäänpääsy. Kokemus oli hyvin mielenkiintoinen ja kyseessä oli espanjalaista kulttuuria vahvimmillaan.
Flamencoa La Carboneriassa
Tämän lisäksi tuli käytyä vihdoin Sevillan kuuluisammassa turistinähtävyydessä La Giralda katedraalissa toisin kuin aiemmassa kirjoituksessani virheellisesti mainitsin. Tällä kertaa tuli siis käytyä ihan katedraalin sisällä. Kiinnostavin asia siellä oli minusta osa Columbuksen väitetyistä jäännöksistä. Kävin myös Katedraalin huipulla, josta oli upeat näkymät kaupunkiin.



4 euron ateria El Arenal-ravintolassa
Osa Columbuksen jäännöksistä La Giralda katedraalissa

Näkymät Giraldan huipulta.


Kaupungin toinen kuuluisin nähtävyys Real Alcázarin historiallinen puisto/linnoitus on nyt myös nähty. Kohde on pakko nähdä jos tulee Sevillaan. Nähtävyydet ovat upeat ja hyvin historialliset. Puistossa myös asustelee eksoottisia lintuja kuten esim. kesy riikinkukko joka talsi ihmisten seassa.
Real Alcácarez rakennus ulkopuolelta


Real Alcácarez


Töissä on ollut nyt normaalia hiljaisempaa, koska asiakkaita on ollut jostain syystä niin paljon vähemmän. Ehkä tämä johtuu vallitsevasta viileämmästä säästä. Tällä hetkellä Sevillassa vallitsee vuoden kylmin aika. Nyt maaliskuun jälkeen kuitenkin lämpenee kuulemma huomattavasti. Nyt Maaliskuun puolenvälin jälkeen alkaakin meidän hostellissa todellinen kiire kun Semana Santa eli pääsiäisviikko alkaa. Viikon aikana koko kaupunki on tukossa ja ihmisiä juhlimassa kaduilla, mutta palaan asiaan myöhemmin.

Viime viikko tuli oltua flunssan kourissa, mutta nyt viime viikonloppuna tervehdyin ajoissa ja lähdin viikonloppumatkalle Barcelonaan. Kahden päivän aikana ei ehtinyt nähädä niin paljon, mutta tarpeeksi. Kävin katsomassa La Sagrada Familia kirkkoa ulkoapäin  Kävin myös Barcelonan kuuluisimmalla Las Ramblas kadulla ja menin myös kävelemään satamaa ja rantaa pitkin. Lopuksi sitten reissun pääsyyhyn eli FC Barcelonan jalkapallo-otteluun Camp Noulle, jossa kotijoukkue kohtasi Sevillan. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueelle 2-1 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Camp Noulle mahtuu lähes 100 000 ihmistä ja kokemus oli ainutlaatuinen, eli koko rahan edestä sai nauttia. Tänä aamuna tulikin sitten palattua Sevillaan lentokoneella. Täytyy sanoa, että Barcelona ja Sevilla ovat kaksi hyvin erillaista kaupunkia. Barcelona on kansainvälisempi ja suurempi. Itse pidän Sevillasta enemmän, koska täällä on minusta parempi tunnelma, ihmiset ovat sosiaalisempia ja täällä on edullisempaa, mutta tästä huolimatta nautin Barcelonasta myös. Ensi kertaan!
La Sagrada Familia

Las Ramblas



Camp Nou



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti