torstai 31. maaliskuuta 2016

Reissu Granadaan ja Semana Santa Sevillassa

Hei taas! Viime kerrasta on taas vierähtäny jonkin aikaa. Päätin tehdä nyt muutama viikko sitten reissun toiseen kauniiseen Andalucialaiseen kaupunkiin nimeltä Granada. Olin jo suunnittelut reissua jonkin aikaa ja pääsin lähtemään kun koitti muutama vapaapäivä töistä. Matka kesti noin 3 h ja juna piti vaihtaa bussiin puolessavälissä matkaa ratatöiden takia. Saavuttuani perille 9 aikaan aamulla huomasin kuinka kaunis kaupuki oli vuoristomaisemineen ja hienoineen rakennuksineen.



Valitsemani hostelli oli myös hyvä ja edullinen
ja aivan keskustan ytimessä. Pääsyy miksi halusin matkustaa Granadaan oli kuuluisa La Alhambra linnoitus joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista.


Granadan keskusta.
La Alhambra.
Näkymät San Miguel Alton kukkulan huipulta.



Näkymät ALbaycinin kortteliin La Alhambran linnoituksesta.

Linnoitus on alunperin arabien rakentema ja suunnittelema, mutta sen jälkeen kun heidät häädettiin Espanjasta, linnoituksen rakentamiseen ja tyyliin on vaikuttanut muitakin kulttuureita. Ostin liput jotka maksoivat 15 euroa etukäteen varmuudenvuoksi netistä ennen matkaa, koska ei ollut varmuutta, että ovelta saisi liput suuren kävijämäärän takia. Menin La Alhambraan iltapäivällä nautittuani ensin maukkaan aamupalan ja lounaan ulkona terassilla. Varasin aikaa tarpeeksi käyntiini kohteessa, koska tiesin, miten suuri alue on kiertää. Menin 3 aikoihin alueelle ja olin aina 8 asti illalla. Nähtävyydet ja maisemat olivat upeita ja aika lensi hyvin nopeasti kierrettäessä aluetta. Kävin myös arabien ja maurien rakentamassa Albaycin kauniissa korttelissa ja San Miguel El Alton kukkulan huipulla, josta näki koko kaupungin. Tein myös uusia ystäviä kaupungissa. Granadaan kannattaa matkustaa ihan pelkästään La Alhambran takia, mutta kaupunki on itsessäänkin yksi maailman kauneimmista. Ihmiset olivat mukavia ja ruoka oli myös espanjalaisittain hyvin maukasta ja edullista. Granadassa myös tapakset eli alkuruuat tulevat aina ilmaiseksi juoman kanssa. Kokonaisuudessaan hyvin hieno kokemus vaikka kyseessä olikin vain 2 päivän reissu.


Semana Santan paraati.

Noin viikko reissuni jälkeen Sevillassa alkoi viikon kestävä Semana Santa eli toisinsanoen Pääsiäisviikko. Espanjalaiset ovat hyvin uskonnolista kansaa ja se näkyi etenkin viime viikolla näyttävästi. Koko kaupunki oli täynnä ihmisiä ja uskonnollisia paraateja jokainen viikonpäivä. Paraateihin osalistujat olivat pukeutuneet uskonnolisiin asuihin ja moni ihminen oli pukeutunut juhlapukuihin. Monia katuja suljettiin kaupungissa joksikin ajaksi paraatien takia. Sevillassa Semana Santa on vielä isompi kuin muissa Espanajn kaupungeissa. Kaikki baarit,kahvilat ja ravintolat olivat tupaten täynnä ihmisiä. Vaikka en itse tykänny niin suurista ihmismääristä kaduilla oli kokemus kuitenkin mielenkiintoinen ja Semana Santa olisi monelle suomalaiselle varmasti hyvin omanlaatuinen kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti